AC Серво Мотори и Регулатори

Во последниве години е забележан голем напредок во технологијата на микропроцесорите. Производството на постојани магнети за серво мотори и полупроводнички уреди со висока моќност и високи перформанси е подложено на континуирано подобрување во однос на развојот на технологијата и економичноста. Како резултат на тоа, AC серво моторот и AC серво контролните системи станаа основни елементи во процесите на автоматско управување во денешниот индустриски сектор.

Серво системот Delta е сеопфатен интегриран серво систем кој се потпира на силните страни на Делта во индустриската и електронската технологија. Серво системот Delta е развиен за да исполни низа барања од различни клиенти за различни машински апликации. Сите серво погони од серијата ASDA се опремени со супериорен процесор за дигитално процесирање на сигнали (DSP) кој овозможува јамката на контролното коло да функционира со голема брзина. Карактеристиките на серијата Delta ASDA вклучуваат подесување на засилување, непречено функционирање на моторот и софтверска анализа / надзорна функција. Тие исто така обезбедуваат контрола на движење со голема брзина и прецизност за широк опсег на апликации за индустриска автоматизација.

  banerservo

ASDA-B3 Серија

Стандардната Delta Servo System ASDA-B3 серија се одликува со висока толеранција, стабилна работа и функции за контрола на движење со голема прецизност. Создава високо ефикасна работна средина за механичката опрема и го унапредува производството. Нудејќи ги најдобрите решенија за контрола на движење, Delta ја зајакнува индустриската динамика за да создаде иновативна иднина.

  • Брзиот одзив го скратува времето на стабилизација за 40% во споредба со претходните модели
  • Сите мотори поддржуваат 24-битни абсолутни енкодери
  • Различни опции за комуникациски интерфејси со голема брзина
  • Вградено PID управување
  • Напредна функција за подесување на засилувањето, интерфејс за системска анализа, компензација на вибрации и функции за моделирање на системи
  • Функција за регенерација на енергија
  • Прибирање на податоци поврзано со cloud сервер
  • Погоден за: машински алати, индустриски роботи, прецизни движежа во магацинско работење, производство на електронски склопови, полупроводници, печатење, пакување, текстил
  servo1