HMI Екрани на допир - Човек Машина Интерфејси

Човек-машина интерфејс (HMI) е платформа која дозволува интеракција помеѓу корисниците и опремата за автоматизација. HMI производите  на Delta обезбедуваат комуникациски порти за брза комуникација и контрола на голем број машини, системи и капацитети. Интуитивниот екран на допир во боја овозможува внесување параметри и начини за прикажување на променливи податоци, вклучувајќи графикони/трендови и елементи за аларми. LCD дисплејот со висока резолуција го визуелизира работењето, следењето и управувањето во реално време. Софтверската развојна алатка содржи икони за лесна навигација и интуитивни екрани за мониторинг на апликации, прилагодувања, распоред и програмирање. Корисниците можат да развијат системи со едноставно ожичување и инсталација, помалку трошоци за одржување/работа и поголема ефикасност.


banerhmi

DOP-100 Серија

Серијата DOP-100 HMI панели на Delta користи најнов процесор со голема брзина Cortex-A8 и LCD дисплеј панел со 65.536 бои и висока осветленост и контраст. Серијата DOP-100 поддржува повеќе мрежни функции, вклучувајќи FTP, е-пошта, VNC далечинско следење и NTP (мрежни временски протоколи) за да ги задоволи барањата на клиентите за cloud апликации и паметно производство.


Напредни HMI панели

Напредниот HMI панел има минимизирана рамка за максимална ширина на екранот. Тој е опремен со повеќе од една COM порта и Ethernet порта. Се одликува со мултијазична функција за внесување што е корисна за глобалните клиенти.

DOP-115MX

 • DOP-100 Серија 15” Напреден Мултимедијален HMI
 • 15" (1024*768) 24-bit бои TFT LCD дисплеј
 • Dual Core 1GHz MCU процесор
 • 8 GB ROM / DDR3 1000 MHz 1GB RAM
 • Вграден RTC
 • USB Host / USB Client
 • SD Картица
 • Вграден Ethernet
 • 4 сета на COM Порти
 • CE / UL сертифициран
 • Работна температура: 0°C ~ 50°C
 • Температура за складирање: -20°C ~ 60°C
 • Притискачки акции: > 10,000K притискања
  hmi1

 

DOP-112MX

 • DOP-100 Серија 12” Напреден Мултимедијален HMI
 • 12" (1024*768) 24-bit бои TFT LCD дисплеј
 • Dual Core 1GHz MCU процесор
 • 8 GB ROM / DDR3 1000 MHz 1GB RAM
 • Вграден RTC
 • USB Host / USB Client
 • SD Картица
 • Вграден Ethernet
 • 4 сета на COM Порти
 • CE / UL сертифициран
 • Работна температура: 0°C ~ 50°C
 • Температура за складирање: -20°C ~ 60°C
 • Притискачки акции: > 10,000K притискања
  hmi2

 

DOP-115WX

 • DOP-100 Серија 15” Напреден HMI
 • 15" (1024*768) 24-bit бои TFT LCD дисплеј
 • Dual Core 1GHz MCU процесор
 • 8 GB ROM / DDR3 1000 MHz 1GB RAM
 • Вграден RTC
 • USB Host / USB Client
 • SD Картица
 • Вграден Ethernet
 • 4 сета на COM Порти
 • CE / UL сертифициран
 • Работна температура: 0°C ~ 50°C
 • Температура за складирање: -20°C ~ 60°C
 • Притискачки акции: > 10,000K притискања
  hmi3

 

DOP-112WX

 • DOP-100 Серија 12” Напреден HMI
 • 12" (1024*768) 24-bit бои TFT LCD дисплеј
 • Dual Core 1GHz MCU процесор
 • 8 GB ROM / DDR3 1000 MHz 1GB RAM
 • Вграден RTC
 • USB Host / USB Client
 • SD Картица
 • Вграден Ethernet
 • 4 сета на COM Порти
 • CE / UL сертифициран
 • Работна температура: 0°C ~ 50°C
 • Температура за складирање: -20°C ~ 60°C
 • Притискачки акции: > 10,000K притискања
  hmi4

 

DOP-103WQ

 • 4.3”(480*272) 65,536 Colors TFT дисплеј
 • Cortex-A8 800MHz CPU процесор
 • 256 MB ROM / 512 MB RAM
 • Вграден Ethernet
 • 1 COM Портa / 1 COM Портa за проширување
 • Мултијазичен внес на податоци
 • USB Host / USB Client
 • CE / UL сертифициран
 • Работна температура: 0°C ~ 50°C
 • Температура за складирање: -20°C ~ 60°C
 • Притискачки акции: > 10,000K притискања
  hmi5

 

DOP-107WV

 • 7” (800 * 480) 65,536 Colors TFT дисплеј
 • Cortex-A8 800MHz CPU процесор
 • 256 MB ROM / 512 MB RAM
 • Вграден Ethernet
 • 2 сета COM Порти / 1 COM Портa за проширување
 • Мултијазичен внес на податоци
 • USB Host / USB Client
 • CE / UL сертифициран
 • Работна температура: 0°C ~ 50°C
 • Температура за складирање: -20°C ~ 60°C
 • Притискачки акции: > 10,000K притискања
  hmi6

 

DOP-110WS

 • 10.1” (1024 * 600) 65,536 Colors TFT дисплеј
 • Cortex-A8 800MHz CPU процесор
 • 256 MB ROM / 512 MB RAM
 • Вграден Ethernet
 • 2 сета COM Порти / 1 COM Портa за проширување
 • Мултијазичен внес на податоци
 • USB Host / USB Client
 • SD Картица
 • CE / UL сертифициран
 • Работна температура: 0°C ~ 50°C
 • Температура за складирање: -20°C ~ 60°C
 • Притискачки акции: > 10,000K притискања
  hmi7

Стандардни HMI панели

Стандардниот HMI панел со 2+ COM порти ги задоволува барањата на повеќето клиенти. Стандардниот Ethernet тип на HMI панел вклучува Еthernet порта за брзо поврзување со друга опрема.

DOP-107EV

 • 7” (800 * 480) 65,536 Colors TFT дисплеј
 • Cortex-A8 800MHz CPU процесор
 • 256 MB ROM / 256 MB RAM
 • Вграден Ethernet
 • 2 сета COM Порти / 1 COM Портa за проширување
 • USB Host / USB Client
 • CE / UL сертифициран
 • Работна температура: 0°C ~ 50°C
 • Температура за складирање: -20°C ~ 60°C
 • Притискачки акции: > 10,000K притискања
  hmi8

 

DOP-107EG

 • 7”(800*600) 65,536 Colors TFT дисплеј
 • Cortex-A8 800MHz CPU процесор
 • 256 MB ROM / 256 MB RAM
 • Вграден Ethernet
 • 2 сета COM Порти / 1 COM Портa за проширување
 • USB Host / USB Client
 • SD Картица
 • CE / UL сертифициран
 • Работна температура: 0°C ~ 50°C
 • Температура за складирање: -20°C ~ 60°C
 • Притискачки акции: > 10,000K притискања
  hmi9

 

DOP-107CV

 • 7” (800 * 480) 65,536 Colors TFT дисплеј
 • Cortex-A8 800MHz CPU процесор
 • 256 MB ROM / 256 MB RAM
 • 2 сета COM Порти / 1 COM Портa за проширување
 • USB Host / USB Client
 • CE / UL сертифициран
 • Работна температура: 0°C ~ 50°C
 • Температура за складирање: -20°C ~ 60°C
 • Притискачки акции: > 10,000K притискања
  hmi10

 

DOP-110CS

 • 10.1”(1024*600) 65,536 Colors TFT дисплеј
 • Cortex-A8 800MHz CPU процесор
 • 256 MB ROM / 256 MB RAM
 • 2 сета COM Порти / 1 COM Портa за проширување
 • USB Host / USB Client
 • CE / UL сертифициран
 • Работна температура: 0°C ~ 50°C
 • Температура за складирање: -20°C ~ 60°C
 • Притискачки акции: > 1,000K притискања
  hmi11

Основни HMI панели

Основниот HMI панел има основни функции за индустриски апликации и е лесен за монтажа. Со IP55 водоотпорна заштита, истиот е погоден за сурови средини.

DOP-103BQ

 • 4.3”(480*272) 65,536 Colors TFT
 • Cortex-A8 800MHz CPU процесор
 • 256 MB ROM / 256 MB RAM
 • Вграден Ethernet
 • 1 COM Порта / 1 COM Портa за проширување
 • USB Host / USB Client
 • CE / UL сертифициран
 • Работна температура: 0°C ~ 50°C
 • Температура за складирање: -20°C ~ 60°C
 • Притискачки акции: > 1,000K притискања
  hmi12

 

DOP-107BV

 • 7”(800*600) 65,536 Colors TFT дисплеј
 • Cortex-A8 800MHz CPU процесор
 • 256 MB ROM / 256 MB RAM
 • Вграден Ethernet
 • 1 COM Порта / 1 COM Портa за проширување
 • USB Host / USB Client
 • CE / UL сертифициран
 • Работна температура: 0°C ~ 50°C
 • Температура за складирање: -20°C ~ 60°C
 • Притискачки акции: > 1,000K притискања
  hmi13

TP серија - ALL in One HMI&PLC панел

Серијата TP70P користи LCD екран на допир со 65535 бои, ги поддржува контролерите на Delta и може да се поврзе со сите серии на AC серво-драјвери, AC фреквентни регулатори и температурни контролери на Delta. Со четири модели што имаат различни I/O (влезно/излезни) конфигурации и поддржуваат различни типови на излези, високата флексибилност на серијата TP70P заштедува трошоци за поврзување и го нуди најдоброто HMI и I/O интегрирано решение.

TP70P

 • LCD екран на допир со 65535 бои
 • Нуди различни видови HMI графички објекти, вклучувајќи X-Y криви, кружни мерачи, столб дијаграм, лизгачи, аларми во реално време и историски аларми
 • Поддржува PLC врски
 • Ги поддржува контролерите на Delta и може да се поврзе со сите серии на AC серво-драјвери, AC фреквентни регулатори и температурни контролери на Delta
 • Нуди две сериски порти за комуникација: едната поддржува PLC комуникација, а другата поддржува комуникација со текстуален панел
 • Вграден USB приклучок за поврзување со компјутери. Поддржува прикачување/симнување на програми и мониторинг со софтверите WPLsoft/ISPsoft/TPEditor
 • Четири модели што имаат различни I/O (влезно/излезни) конфигурации и поддржуваат различни типови на излези
  hmi14