Температурни Регулатори

Уред за мерење и управување со температура. Температурните контролери што користат сензори од типот термопар и отпорнички сонди ја мерат температурата електронски. Тие ги детектираат температурните промени од сензорите и ги испраќаат измерените податоци до електронскиот процесор. Потоа, излезниот уред ја контролира варијацијата на температурата во одреден опсег.

Температурниот регулатор од серијата DT на Delta има брз одзив на излез, прецизно автоматско подесување на PID параметри и поддржува протокол за комуникација Modbus. Има различни типови на вградени излези што овозможуваат многу брзо постигнување на стабилна состојба кај различни системи. Сите серии се во согласност со меѓународните димензии за инсталација и меѓународните безбедносни стандарди CE, UL.


banertemp

DTK серија

Серијата DTK е нов температурен контролер со одличен сооднос трошоци/перформанси. Во голема мера ги намалува трошоците за развој и потрошеното време, и ги подобрува функциите на системите за контрола на температура. Со должина од само 60 mm и LCD дисплеј со висока резолуција, на операторите им е лесно да ги следат температурите во која било средина.

  • LCD дисплеј со висока резолуција
  • Должината е скратена на 60 mm
  • Време на земање примероци со голема брзина 100 ms
  • CE сертифициран
  tc1