CODESYS Решенија за движење

Автоматизацијата и дигитализацијата играат важна улога во паметното производство. Делта соработува со групацијата CODESYS® за да го искористи својот развоен систем за контрола на движење и да понуди сосема ново решение за контрола на движење базирано на CODESYS.

Решението за контрола на движењето засновано на CODESYS на Delta ги интегрира PLC, HMI и функциите на контролер на движење во една платформа. Содржи нови производи, вклучувајќи ги серијата PC-based Host Motion Controller AX-8 и серијата Extended PLC-based Motion Controller AX-3.

Решението исто така поддржува EtherCAT комуникација за истовремена контрола на уреди во поле, како што се сериите Delta AC Servo Drive ASDA-A2-E, High-performance Compact Drive MH300,  Compact Drive MS300, General Vector Control Drive C2000 Plus и далечинскиот модул R1-EC. Решението за контрола на движењето на Delta засновано на CODESYS ги исполнува различните барања за апликации со сеопфатен опсег на интегрирани функции.


banercodesys

AX-308E серија

AX-308E е motion контролер базиран на CODESYS од фамилијата AX PLC на Delta. Интегрираниот EtherCAT интерфејс му овозможува да контролира до 8 серво драјвери, како и инвертери, дистрибуирани I/O модули и уреди од други производители. Неговите вградени комуникациски протоколи, како што се Modbus TCP/RTU, Ethernet/IP и OPC UA дури и го прават идеален за Industry 4.0. Сите овие карактеристики ви овозможуваат да ги исполните вашите барања за различни апликации.

  • Поддржани протоколи: EtherCAT, OPC UA (сервер), EtherNet/IP, MODBUS и MODBUS TCP
  • Минимално време за синхронизација на EtherCAT: 2ms @ 8 оски
  • Минимално време на извршување на основна инструкција: 5 ns
  • Вградени интерфејси за енкодер: Инкрементален × 2 и SSI × 1
  • Вградени 16 DI (200 kHz × 4) и 8 DO (200 kHz × 4; поддржува контрола на серво-драјвери со пулсен излез).
  plcax