Индустриски Ethernet Решенија

Делта штотуку го лансираше Delta Industrial Ethernet Total Solution. Се одликува со подобрен хардверски дизајн, софтверски интерфејс лесен за корисникот, заштита на пакети и компатибилност со повеќе индустриски комуникациски стандарди. Со подемот на технологијата за индустриска автоматизација и интелигентните инженерски системи, Ethernet нуди огромни предности преку голема брзина, висока стабилност и висока компатибилност. Затоа, тој стана најпопуларниот и најшироко користен протокол за комуникација. Delta Industrial Ethernet Total Solution се потпира на целото акумулирано искуство за услуги кон клиентите и индустриското знаење на Delta за да им помогне на клиентите да конструираат индустриски Ethernet систем кој ќе ги задоволи нивните барања во широк опсег на апликации. Сите Ethernet производи на Delta се сертифицирани според стандардите UL, CE и FCC.


banerethernet

Индустриски свичови (unmanaged)

Поддржува IEEE802.3x full/half-duplex, auto-MDI/MDI-X. Одличниот цврст хардверски дизајн со редундантни влезови напојување (12 до 48 VDC) и широкиот работен температурен опсег од -40°C до 75°C без употреба на внатрешни вентилатори обезбедуваат супериорна сигурност. DIP прекинувачи за вградена функција на алармно реле - им помага на мрежните инженери со известување при прекин на врската на портата и прекин на напојувањето.

 • PoE Ethernet модели: 1-Port, 2-Port, 6-Port, 8-Port
 • Gigabit Ethernet модели: 5-Port, 8-Port
 • Fast Ethernet модели: 5-Port, 8-Port, 16-Port
  sw1

Ethernet Cloud Router DX-2300LN-WW

IIoT Cloud индустриски рутер со кој се избегнува потреба од DNS и отворање на порти. Подржува протоколи за мониторинг и програмирање за најголем дел од светски познатите производители на индустриска опрема (PLC, HMI, итн.) преку VPN. Погоден за далечински мониторинг и аквизиција на податоци.

 • Напојување: 9-40Vdc, 0.53A Max
 • Заштита од струја од преоптоварување:1,5А Max
 • Монтажа: Индустриска DIN-шина и ѕидна монтажа
 • Работна температура: -20°C до 70°C
 • Температура на складирање: -40°C до 85°C
 • Амбиентална релативна влажност: 5% до 95%
 • Прибирање на податоци поврзано со cloud сервер
 • Поддржува двонасочен канал за собирање податоци помеѓу уредот и cloud серверот
 • Конфигурира безбеден тунел помеѓу корисникот и дистрибуираниот уред со помош на cloud-серверот, без потреба од дополнителни VPN сервери
 • Поддржува протоколи MODBUS TCP и MODBUS RTU/ASCII
 • Флексибилен метод за поврзување преку WAN порти, на пр. статичка IP, DHCP клиент и многу повеќе
 • Различните периферни интерфејси вклучуваат RS-485, RS-232 и 4 LAN порти
 • Вграден RTC и поддржува NTP синхронизација на време преку мрежа
 • Firewall функции: Stateful Packet Inspection (SPI), Prevent Denial of Service (DoS) attacks, NAT, port triggering, port mapping, IP address filter, MAC address filter, URL filter
 • Поддржува протоколи TCP/IP, UDP, ICMP, DHCP, HTTP, DNS и SSH
 • Извршување на таскови по временски распоред
 • Конфигурациите на уредот може да се импортираат/експортираат
 • Статистика за проток на податоци во мрежата
 • Дијагностика на грешки во мрежата
 • Interlock помеѓу уред и PLC
 • Конфигурабилни услови за аларм со предупредувања по е-пошта
 • Поддржува он-лајн мониторинг на уреди преку Android и iOS
 • IEEE 802.3 10Base-T
 • IEEE 802.3u 100Base-T(X)
 • Интерфејс: Fast Ethernet - RJ45 Ports: WAN: 1 10/100Base-T(X), auto MDI/MDI-X, auto negotiation, LAN: 4 10/100Base-T(X), auto MDI/MDI-X, auto negotiation
 • Интерфејс: Сериска комуникација: 1 RS-232(DB9 машка), 1 RS-485(на клеми), 15KV изолациска заштита
 • Baud Rate: 2400bps до 115200bps, Data Bits: 7, 8, Parity: None, Even, Odd
 • Stop Bits: 1, 2, Flow Control: RTS/CTS(само RS-232), XON/XOFF
 • RS-232: TxD, RxD, RTS, CTS, GND
 • RS-485: D+, D-, GND
 • Cloud услуга: DiaCloud
 • Софтвер: SSH, DNS, HTTP, TFTP, DHCP Server/Client, Telnet, Syslog, MODBUS TCP, NTP, MODBUS RTU/ASCII
 • Безбедност: MAC/IP/URL filtering, SSH, SPI, Prevent denial of service (DoS) attacks, Port triggering, Port mapping
 • Конфигуација: Web Browser, DIACom, Android APP, iOS APP
 • Сертификати Безбедност: UL 60950-1, EN 60950-1
 • Сертификати EMI: FCC 47 CFR Part 15 Subpart B Class A, EN 55022
 • Сертификати EMS(EN 55024): IEC 61000-4-2, IEC 61000-4-3, IEC 61000-4-4, IEC 61000-4-5, IEC 61000-4-6, IEC 61000-4-8
  sw2